Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă specială pentru sărbătorile pascale "Coaste în stil grecesc", cu puține ingrediente și într-un timp scurt.
Igrediente pentru rețeta Coaste în stil grecesc
Mod de preparare pentru rețeta Coaste în stil grecesc
Coastele de porc se condimentează cu sare piper, coajă rasă de lămâie și oregano, se stropesc cu multă zeamă de lămâie și ulei de măsline și se lasă la marinat cel puțin o oră.
După acest interval, coastele se rulează și se așază într-o tavă pentru a fi date la cuptor. În fiecare spațiu liber se va așeza și câte o felie de lămâie pentru o aromă deosebită. Coastele se lasă la cuptor o oră și jumătate, la temperatură medie.
Iaurtul se presară cu sare și se pune într-un tifon, la frigider, pentru a se scurge bine. Apoi se asezonează cu oregano, zeamă de lămâie și ulei de măsline, dar și cu usturoi verde și ceapă verde. Se decorează cu măsline și se servește ca un sos tzatziki, alături de restul preparatelor.
Cartofii se prepară la cuptor asezonați cu sare, piper și oregano, iar baby morcovii și ridichile se trag ușor la tigaie.
Toate aceste preparate se servesc cu o salată de spanac proaspătă și brânză feta.