Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă specială de Cozonac magic cu umplutură de ciocolată. Un desert ușor realizabil, dar și delicios și foarte aspectuos.
Ingrediente pentru rețeta de Cozonac magic cu umplutură de ciocolată
Mod de preparare pentru rețeta de Cozonac magic cu umplutură de ciocolată
Drojdia se dizolvă în laptele călduț împreună cu zahărul, apoi se adaugă la mijlocul făinii cernută în prealabil, pentru a deveni aerată. Tot acolo se adaugă și gălbenușurile frecate cu sare și laptele bătut, untul topit și esența de vanilie și se amestecă, treptat, cu făina. Aluatul rezultat se lasă la odihnit 20 de minute, după care se întinde într-o foaie de maxim 1 cm grosime. Se unge aluatul de cozonac cu multă cremă de ciocolată tartinabilă, apoi se rulează strâns. Se taie ruloul longitudinal, în două părți care se împletesc frumos așa încât să se vadă umplutura de ciocolată. Se așază sub formă de colac pe un cerc de tort se transferă într-o tavă și se mai lasă la odihnit 20-30 de minute, apoi se coace la 160-170 de grade, pentru aproximativ o oră.
Cât este cald se glazurează cu glazura incing pregătită ca în această rețetă, dar și cu gem de caise pe alocuri, pentru un plus de gust și luciu.
Se decorează cu ouă roșii, în cuiburi din forme din zahăr ars și frunze de mentă.