Cus cus cu pui marocan
Vladutz gateste: "Cus cus cu pui marocan "
Ingrediente:
6 pulpe de pui sau curcan
coaja si sucul de la o lamaie
ulei de masline
1 lingurita nucsoara
1 lingurita scortisoara
2 lingurite chimen
300 g cus-cus prefiert
1 ceapa si un catel de usturoi tocate
50g masline fara samburi taiate bucati (pot fi si masline asortate)
o legatura patrunjel+oregano tocat
sare, piper dupa gust
Preparare:
Se prepara in bol un sos din ulei, scorti, chimen, cardamom, nucsoara, sarepiper si coaja si sucul de lamaie in care se pun pulpele, pentru marinat si se lasa la frigider minim 30 minute. Se incinge cuptorul la 160 grade Celsius. Ungeti o tava cu putin unt. Si apoi se lasa pulpele la cuptor acoperite cu capac sau folie de aluminiu timp de 45-50 de minute pana cand e gatita carnea. Pregateste apoi cus-cusul conform indicatiilor de pe ambalaj si se amesteca apoi cu ceapa tocata, patrunjelul si maslinele, sare si piperul dupa gust.
Echipa Neatza va ureaza pofta buna!
Miercuri, 27.10.2010, 08:08