Cuscus cu aripioare si legume
Vladutz gateste: "Cuscus cu aripioare si legume"
Ingrediente: 8 aripioare de pui sau curcan, 500 gr cus-cus prefiert BIA, 4 rosii, 2 ardei rosii, un morcov potrivit, o conserva de porumb dulce,ulei de masline sau unt,1 ceapa mare,un catel de usturoi,sare, patrunjel verde si busuioc.
Preparare: Cuscus-ul il pregatim conform indicatiilor de pe ambalaj, care trebuie respectate ca atare intrucat produsul este prefiert. Intr-o cratita adanca punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, se adauga aripioarele si se pune capacul pentru inabusire. Dupa cateva minute adaugam ardeiul taiat rondele si rosiile decojite, taiate in felii., morcovul si usturoiul tocate si restul legumelor. Se lasa sa fiarba cu capacul pus. Cand aripioarele sunt gata si legumele s-au fiert adaugam cus-cus-ul si amestecam usor cu o paleta din lemn sau le lasam in vase separate si le unim in farfurie. In caz ca le punem in aceeasi oala, se lasa apoi cateva minute la foc mic, impreuna. Se serveste cu verdeata tocata deasupra.
Echipa Neatza va ureaza pofta buna!
Vineri, 15.10.2010, 08:31