Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat o delicioasă salată pe bază de: vinete, dovlecei, ardei, dar şi alte ingrediente delicioase, rețetă pe care a denumit-o ”Delicii de vară”.
Ingrediente pentru rețeta Delicii de vară
Mod de preparare pentru rețeta Delicii de vară
Vinetele se coc, se curăță și se toacă împreună cu o ceapă. Se prepară o salată clasică de vinete cu ulei și sare.
Dovleceii se spală bine, se taie în rondele de maxim 2 cm grosime și se presară cu sare. Se lasă să se odihnească 10-15 minute, pentru a elimina apa, apoi se tamponează cu prosoape de hârtie absorbante. Se mai presară cu puțin piper, se trec prin făină și prin ouăle amestecate cu puțină sare și puțină făină și se prăjesc în baie de ulei încins.
Ardeii se coc și se curăță, apoi se stropesc cu puțin ulei și puțin oțet și se presară cu sare, ca la salata de ardei copți.
Pentru sos, se curăță usturoiul, se dă pe răzătoare și se freacă cu sare și ulei de măsline, ca pentru mujdei. Apoi se rad peste mujdei roșiile și se amestecă bine, asezonând gustul sosului cu sare și piper.
Toate aceste preparate se servesc împreună, alcătuind delicioasa rețetă: Delicii de vară.