Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un desert delicios și aromat cu apă de trandafiri pe care l-a denumit ”Desertul iubirii”.
Ingrediente pentru rețeta Desertul iubirii cu parfum de trandafiri
Mod de preparare pentru rețeta Desertul iubirii cu parfum de trandafiri
Punem laptele la fiert la foc mic, adăugăm 2 batoane de scorțișoară, 5-6 păstăi de cardanon și puțin șofran.
Când laptele începe să fiarbă, se adaugă făina în ploaie și se amestecă până se îngroașă obținând o consistența ca cea de miere. Se adaugă un praf de sare, smântâna dulce și zahărul. Se aromatizează cu apă de trandafiri.
Se așază la baza cupelor câte 2-3 bucăți de zmeură, apoi se toarnă budinca și se decorează deasupra cu alte bucăți de zmeură, banane și fistic.
Tot din bucătăria lui Vlăduț, din aceeași categorie de deserturi la pahar, puteți încerca rețeta Pupici de Neatza.