Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o rețetă de pandișpan cu frișcă și afine, pe care a denumit-o ”Te ador".
Ingrediente pentru rețeta de Pandișpan cu frișcă și afine - Te ador
Mod de preparare pentru rețeta de Pandișpan cu frișcă și afine - Te ador
Pentru blatul de pandișpan, se începe prin a separa albușurile de gălbenușuri.
Gălbenușurile se freacă cu puțină sare, apoi se adaugă, treptat, untul topit și se omogenizează. Se adaugă și coaja rasă de lămâie.
Albușurile se mixează spumă presărate cu puțină sare, apoi cu zahărul adăugat treptat și zeama de lămâie, adăugatî tot treptat.
Se amestecă cele două compoziții și se încorporează, treptat, făina.
Blatul de pandișpan se întinde în tava tapetată la bază cu hârtie de copt, iar marginile unse cu ulei și presărate cu zahăr pudră. Se coace la 170 de grade, pentru 20-25 de minute, în cuptorul preîncălzit, în prealabil.
Pentru cremă, se bate frișca până devine fermă, apoi se încorporează în ea gelatina hidratată și diluată.
Afinele se fierb cu zahăr și zeamă de lămâie, apoi se lasă la temperat, se trec prin sită și se încorporează în frișca amestecată cu gelatină. Se omogenizează bine și se întinde crema de afine cu frișcă peste blatul de pandișpan.
Deliciosul și aspectuosul Pandișpan cu frișcă și afine se dă la rece pentru o oră, apoi se poate decora și porționa.
Din aceeași categorie de rețete cu fructe, tot din Bucătăria lui Vlăduț, puteți încerca și Rețeta Prăjitura Happy.