Antena Căutare
Logo show

Desertul Zilei de la Neatza cu Răzvan și Dani: Pandișpan cu frișcă și afine - Te ador

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o rețetă de pandișpan cu frișcă și afine, pe care a denumit-o ”Te ador".

Ingrediente pentru rețeta de Pandișpan cu frișcă și afine - Te ador 

Pentru o tavă de 25/40 cm: 7 ouă 7 linguri de făină 7 linguri de unt topit 10 linguri de zahăr coaja de la 2 lămâi zeama de la 1 lămâie un praf de sare Cremă: 600 ml frișcă lichidă 10 g gelatină 300-400 g afine 1 lingură de zahăr 1 linguriță zeamă de lămâie Decor: afine zmeură ciocolată rasă bastonașe de ciocolată

Mod de preparare pentru rețeta de Pandișpan cu frișcă și afine - Te ador 

Pentru blatul de pandișpan, se începe prin a separa albușurile de gălbenușuri.

Gălbenușurile se freacă cu puțină sare, apoi se adaugă, treptat, untul topit și se omogenizează. Se adaugă și coaja rasă de lămâie.

Albușurile se mixează spumă presărate cu puțină sare, apoi cu zahărul adăugat treptat și zeama de lămâie, adăugatî tot treptat.

Se amestecă cele două compoziții și se încorporează, treptat, făina.

Blatul de pandișpan se întinde în tava tapetată la bază cu hârtie de copt, iar marginile unse cu ulei și presărate cu zahăr pudră. Se coace la 170 de grade, pentru 20-25 de minute, în cuptorul preîncălzit, în prealabil.

Pentru cremă, se bate frișca până devine fermă, apoi se încorporează în ea gelatina hidratată și diluată.

Afinele se fierb cu zahăr și zeamă de lămâie, apoi se lasă la temperat, se trec prin sită și se încorporează în frișca amestecată cu gelatină. Se omogenizează bine și se întinde crema de afine cu frișcă peste blatul de pandișpan.

Deliciosul și aspectuosul Pandișpan cu frișcă și afine se dă la rece pentru o oră, apoi se poate decora și porționa.

Din aceeași categorie de rețete cu fructe, tot din Bucătăria lui Vlăduț, puteți încerca și Rețeta Prăjitura Happy.

Vineri, 24.05.2019, 08:26
x