Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă rețetă pe care a denumit-o Muzicuța, adică nisțe frigărui de legume cu brânză servite cu sos delicios, servite ca și cum ai cânta la muzicuță.
Ingrediente pentru rețeta Muzicuța
Pentru sos: 1 vânătă 2-3 căței de usturoi 100 gr parmezan 2-3 roșii 400 gr pastă de tomate rozmarin busuioc oregano ulei de măsline Pentru frigărui: 2 castraveți fabi 100 gr măsline ulei de măsline 1 cățel de usturoi 200 gr mozzarella crutoane de pâine sareMod de preparare ăentru rețeta Muzicuța
Se prepară mai întâi sosul. Se curăță vânăta, se taie cuburi și se trage la tigaie în ulei de măsline cu 2-3 căței de usturoi. Se adaugă roșiile curățate și tocate cuburi și pasta de roșii și se lasă totul la fiert până rezultă un sos consistent. Sosul se condimentează, după gust cu sare, busuioc, oregano și rozmarin.
Pentru frigărui, măslinele se dau la cuptor în puțin ulei cu un cățel de usturoi, pentru câteva minute. Castraveții se curăță, se taie rondele mai groase, iar mozzarella se taie cuburi. Toate ingredientele se înfig pe bețet de frigărui, se trec prin deliciosul sos și se servesc, precum ai cânta la muzicuță.