Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o friptură din ceafă de porc, cu un piure delicios de cartofi și niște morcovi caramelizați, rețetă pe care a denumit-o - "Friptura bunicii".
Ingrediente pentru rețeta Friptura bunicii
Mod de preparare pentru rețeta Friptura bunicii
Se porționează ceafa de porc în felii groase de 5 cm, care se condimentează cu sare, piper și chimen și se rumenesc la tigaie în puțin ulei. Se ung apoi cu usturoi pisat și se presară cu cimbrișor și se prepară înăbușit la tigaie, stropindu-le din când în când cu apă clocotită. Se lasă la preparat până când sunt bine pătrunse, aproximativ o oră și 30 de minute.
Pentru piureul de cartofi, se curăță cartofii, se taie în cuburi și se dau la cuptor într-o tavă unsă cu unt. Apoi se strivesc cu o furculiță și se transformă în piure, adăugând și lapte fierbinte, unt, smântână și se condimentează cu sare și chimen.
Morcovii se ung cu puțină miere și se dau la cuptor până sunt pătrunși și frumos caramelizați.