Fursecurile cu lavandă sunt fragede și plăcut aromate, merg perfect sevite alături de un ceai bun sau o cafea, dar și glazurate cu diverse sosuri de fructe, cum ar fi un sos de afine, că tot este sezonul lor.
Sunt perfecte pentru răsfățul din weekend, sau de zi cu zi.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Fursecuri cu lavandă:Pentru aluatul de fursecuri, cernem făina într-un vas, adăugăm sarea, zahărul, coaja de la o lămâie, puțină lavadă uscată, cât cuprindem între degete și untul rece, tăiat în cuburi și le amestecăm rapid, obținând un aluat fraged și nisios pe care îl modelăm într-un rulou.
Împachetăm ruloul de aluat pentru fursecuri cu lavandă într-o folie de prospețime și îl dăm la congelator pentru 30 de minute.
După acest interval, scoatem ruloul de aluat de la congelator, îl tăiem în rondele groase de 5 mm pe care le transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coacem delicioasele fursecuri cu lavandă pentru 15 minute, în cuptorul încălzit în prealabil, la 180 de grade.
Între timp, pregătim un topping de afine cu care vom glazura fursecurile cu lavandă.