Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o rețetă de fursecuri cu lavandă și fistic, pe care a denumit-o ”My love”.
Ingrediente pentru rețeta de fursecuri cu lavandă și fistic
Mod de preparare pentru rețeta de fursecuri cu lavandă și fistic
Se cerne făina într-un vas și se amestecă cu sarea, zahărul pudră și fisticul măcinat fin. Se adaugă un gălbenuș de ou și untul rece, tăiat cubulețe și se frământă un aluat ușor nisipos. Aluatul pentru fursecuri cu lavandă și fistic se dă la rece o oră.
După acest interval, se întinde aluatul într-o foaie de aproximativ 1 cm din care se decupează bănuțicare se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 15 minute la 190 de grade.
După ce se răcesc se glazurează cu ciocolată albă tiopită și amestecată cu coajă de lămâie verde și puțin suc de lămâie. Se presară lavandă și fistic tăiat grosier, peste glazura de ciocolată albă.
Tot din bucătăria lui Vlăduț puteți încerca și rețeta Fursecuri bavareze.