Cu ajutorul zahărului Mărgăritar gelifiant 1:1, în 4 minute putem prepara un gem delicios, sau o dulceață în care fructele își vor păstra gustul, forma și culoarea.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Gem din fructe de pădure și cireșe:Fructele, bine spălate și scurse, se trec prin blender, dacă preparăm gem, sau se lasă întregi, dacă optăm pentru dulceață.
Se adaugă zahărul gelifiant și zeama de lămâie și se amestecă bine, apoi se lasă la odihnit, până se formează sirop. Se mai amestecă ușor, din când în când, pentru a grăbi topirea zahărului, în sucul fructelor.
Se transferă vasul pe foc și se fierbe compoziția pentru 4 minute. Compoziția pentru gem sau dulceață se pune fierbinte în borcanele sterilizate.
Se înfiletează capacele și se învelesc borcanele în pături, lăsându-le acolo până se răcesc definitiv. Apoi se trec în cămară, etichetate frumos.