Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune rețeta Gogoșari caramelizați cu coaste la cuptor, o combinație perfectă de ingrediente, ce satisface toate gusturile.
Ingrediente pentru rețeta Gogoșari caramelizați cu coaste la cuptor
Mod de preparare pentru rețeta Gogoșari caramelizați cu coaste la cuptor
Gogoșarii, după ce li s-a îndepărtat capacul, se curăță de semințe și nervuri și se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se adaugă în interiorul lor ingredientele enumerate mai sus pentru fiecare gogoșar în parte și se dau la cuptor, la foc mediu, pentru 20-30 de minute. Apoi, se acoperă cu folie pentru a se întrepătrunde bine aromele.
Coastele se condimentează cu sare și piper, se ung bine cu muștar și se împachetează mai întâi în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu. Se dau la cuptor pentru 2 ore, la foc mediu, apoi se mai lasă 30 de minute desfăcute, pentru a se rumeni.
Cartofii se curăță, se spală și se feliază grăsier. Se dau la cuptor asezonați cu unt, sare, piper și rozmarin, până se rumenesc frumos.
Se servesc delicioșii gogoșari caramelizați cu coaste la cuptor și cartofi cu rozmarin, dar se pot păstra și la frigider, în borcane închise ermetic până la 2 săptămâni.
Poftă bună!
Puteți pregăti pentru iarnă rețeta Gogoșari în sos de muștar, sau rețeta Gogoșari în sos de roșii.