Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un preparat care conţine brocoli, ridiche, quinoa, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Grădina verde".
Ingrediente pentru rețeta Grădina verde
Mod de preparare pentru rețeta Grădina verde
Quinoa se fierbe în apă cu puțină sare până când absoarbe toată apa.
Conopida desfăcută în buchețele se blanșează în apă clocotită cu puțină sare pentru un minut, apoi se scaote în apă cu gheață, la fel și broccoli.
Sparanghelul se blanșează în apă clocotită cu sare, puțin unt și zeamă de lămâie, pentru 3-4 minute.
Mazărea se blanșează pentru 3 minute în apă clocotită cu sare, o linguriță de zahăr și un vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu.
Ardeii se toacă în cubulețe mici și se trag la tigaie în puțin ulei de măsline, presărați cu puțină sare.
Toate aceste ingrediente se servesc acompaniate de o fasole bătută, frecată cu ulei și amestecată cu sfeclă roșie, pentru un plus de gust și de culoare.