Toamna este sezonul legumelor, motiv pentru care Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă propune să gătiţi supă cremă de morcovi cu ciuperci de pădure
Ingrediente:
- 100 de grame de ceapă
- 100 de ml de ulei
- 800 de grame de morcovi
- 200 de grame de cartofi
- 200 de ml de smântână lichidă
- Bulgăraşi de savoare
- Coriandru măcinat
- 100 de grame de ciuperci de pădure conservate
- O legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Ceapa se căleşte în ulei, după care se adaugă morcovii şi se călesc împreună timp de câteva minute.
Se adaugă bulgăraşi de savoare şi aproximativ 1, 5 litri de apă caldă, se pun cartofii tăiaţi sub formă de cuburi şi coriandrul, apoi se lasă la fiert până când legumele se înmoaie.
Se blendează, după care se pune şi smântână lichidă.
Se serveşte cu pătrunjel tocat şi câte o lingură de ciuperci.