Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține roșii, ceapă roșie, cartofi, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Jambon rustic".
Ingrediente:Mod de preparare
Jambonul de porc se așază într-o tavă de aragaz, se stropește cu puțin ulei de măsline și se condimentează cu sare, piper, coajă de lămâie răzuită și rozmarin tocat fin.
Se dă tava la cuptor, la foc mediu, până când jambonul este bine rumenit.
Cartofii, se coc la cuptor pe pat de sare grunjoasă, iar roșiile, ceapa roșie și ardeii, de asemeni se coc la cuptor, separat, deoarece timpul de coacere diferă de la o legumă la cealaltă.
Pentru sos, se curăță usturoiul, se dă pe răzătoare, sau se pisează ca pentru mujdei, apoi se amestecă cu sare, ulei de măsline și zeamă de lămâie.
Se adaugă mascarpănele în sosul de usturoi și roșii de grădină curățate și tocate fin, sat date pe răzătoare.
Gustul soslului se completează cu rozmarin tocat foarte fin.
Pentru servire, se așază jambonul pe un platou rustic și se înconjoară de legumele coapte și bolul cu sosul delicios de mascarpone și usturoi.
Să vă fie de folos!