Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține faina, brânză, ceapă verde, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Langoși cu brânză sărată".
Ingrediente:
1 kg făină
25 gr drojdie
sare
1/2 linguriță zahăr
500 ml apă
pentru umplut:
450 gr brânză sărată
2-3 linguri de smântână fermentată
2 legături de ceapă verde
ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Drojdia împreună cu zahărul se lichefiază în puțină apă călduță, pregătind astfel plămădeala aluatului, după cum ne explică Vlăduț.
Se cerne făina într-un vas și se maestecă cu sarea. Se face o adâncitură la mijloc și se pune acolo plămădeala care se lasă să se odihnească 6-8 minute pentru a se activa, ca la orice Rețetă clasică de gogoși.
Se toarnă apa caldă, amestecând continuu plămădeala cu făina din vas și se frământă un aluat ferm, care se lasă la dospit 40-50 de minute.
Între timp, se pregătește umplutura. Se amestecă brânza dată pe răzătoare cu ceapa tocată și smântâna.
Aluatul se împarte în bucăți mici, care se întind pe masa înfăinată în foi circulare de 1 cm grosime. Se suprapun cîte două, iar la mijloc se umplu cu 1-2 linguri din compoziția de brânză.
Marginile interioare se ung cu apă și se presează pentru a se lipi.
Langoșii cu brânză sărată se prăjesc în ulei încins până se rumenesc frumos.
Sunt foarte buni, ușor calzi, sau reci.