Este o rețetă simplă, de vară, gata în nici 30 de minute, care se servește imediat. Pastele sunt mai speciale, din boabe de fasole neagră și se combină într-o armonie perfectă cu scoicile, negre și ele.
Rețeta Marea Neagră - Ingrediente:Rețeta Marea Neagră - Preparare
Scoicile se prepară în modul clasic, adică se trag la tigaie în ulei cu un cățel de usturoi, pentru câteva minute, apoi se sting cu vinul spumant și se lasă la fiert până se evaporă alcoolul.
Roșiile cherry se stropesc cu puțin ulei de măsline, se presară cu sare și se dau la cuptor pentru 10 minute.
Pastele negre, se fierb în apă cu sare, ca și pastele clasice. Apoi se scurg, se adaugă în vasul cu scoicile, când acestea deja s-au deschis și se mai lasă să fiarbă împreună până absorb sosul de la scoici.
Se adaugă și roșiile cherry de la cuptor și se lasă să-și degaje și ele aroma, împreună cu câteva rondele de ardei iute.
La final, când pastele negre cu scoici se servesc, sa adaugă și brânza cu mucegai.
Spor și poftă bună!