Marmelada din caise si mac
Vladutz gateste: "Marmelada din caise si mac" (pentru 4 borcane de 350 ml)
Ingrediente:
100 g stafide
4 lingurite rom
900 g caise fara samburi
sucul de la o singura lamaie
2 lingurite de mac macinat
1 plic Gelfix Clasic Dr. Oetker
900 g zahar
Pregatire:
Se amesteca stafidele cu romul si se lasa peste noapte sa stea intr-un recipient inchis. Se taie caisele in bucati mici (eventual se paseaza).
Mod de preparare:
Se amesteca bine caisele cu sucul de lamaie, se adauga macul, stafidele inmuiate in rom si continutul plicului de Gelfix Clasic amestecat in prealabil cu 2 linguri de zahar. Se pun pe foc si se amesteca in mod continuu pana ce compozitia da in clocot. Se adauga restul de zahar, se lasa sa fiarba inca 6 minute amestecand incontinuu dupa care se ia de pe foc. Cu marmelada fierbinte se umplu borcanele calde pana la marginea lor superioara si se infileteaza capacele.
Echipa Neatza va ureaza pofta buna!
Marti, 14.06.2011, 08:11