Antena Căutare
Logo show

Reţeta zilei: Muşchiuleţ magic. Mușchiuleț de porc cu cartofi copți, broccoli și sos de brânzeturi

Pe principiul că orice friptură este și mai delicioasă dacă este însoțită și de o garnitură și un sos gustos și cremos, Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune rețeta "Muşchiuleţ magic", adică Mușchiuleț de porc cu cartofi copți, broccoli și sos de brânzeturi.

Ingrediente pentru rețeta Mușchiuleț magic

  • 1 kg mușchiuleț de porc
  • sare
  • piper
  • chimen
  • 3-4 cartofi roșii
  • broccoli
  • Sos de brânzeturi:
  • 50 gr unt
  • 50 gr făină
  • 500 ml lapte
  • 100 ml smântână dulce
  • 350 gr brânză cedar
  • 100 gr nuci pecan
  • sare
  • zahăr
  • cimbru
  • rozmarin
  • scorțișoară
  • Mod de preparare pentru rețeta Mușchiuleț magic

    Mușchiulețul condimentat cu sare, piper și chimen,se prepară la cuptor pentru 25-40 de minute, la temperatură medie, într-o tavă unsă cu ulei.

    Broccoli se desface în buchețele și se blanșează pentru 1-2 minute în apă clocotită cu sare, apoi se scot în apă rece pentru a opri procesul termic și ași păstra culoarea.

    Cartofii se taie jumătăți, se ung cu ulei, se presară cu sare și rozmarin și se coc la cuptor la 180 de grade până se rumenesc.

    Pentru sosul de brânzeturi, se topește untul și se desface făina în el, ca la sosul bechamel clasic, apoi se adaugă, treptat, laptele fierbinte amestecat cu smântâna dulce. Se amestecă intens, iar când este fiert se stinge focul și se adaugă brânza cedar rasă. Se lasă să se topească și se omogenizează. Se condimentează după gust.

    Nucile pecan, se umezesc în puțină apă, apoi se presară cu sare, zahăr, cimbru și scorțișoară, apoi se dau la cuptor pentru 10 minute, să se rumenească puțin.

    Mușchiulețul de porc se porționează în medalioane de 2-3 cm grosime care se glazurează cu sos de brânzeturi și se decorează cu nuci pecan. De asemeni, cartofii copți se umplu cu sos de brânzeturi și se decorează cu nuci pecan și buchețele de broccoli.

    Poftă bună!

    Marti, 05.02.2019, 08:39

    Super Neatza, 13 martie 2025. Homezz.ro: Cum să investești într-o proprietate pe care să o dai în regim hotelier

    Logo show Joi, 13.03.2025, 09:51

    Super Neatza, 13 martie 2025. Ce poți mânca la birou ca să ai mai multă energie

    Logo show Joi, 13.03.2025, 09:33

    Super Neatza, 13 martie 2025. Care sunt simptomele meningitei și la ce trebuie să fii atent

    Logo show Joi, 13.03.2025, 09:20

    Super Neatza, 13 martie 2025. Horoscopul cu Adina Moraru: Peștii pot leza oamenii din jur cu opiniile lor

    Logo show Joi, 13.03.2025, 08:38

    Super Neatza, 13 martie 2025. La mulți ani, Costi!

    Logo show Joi, 13.03.2025, 08:34

    Super Neatza, 13 martie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Cod portocaliu de intensificări ale vântului

    Logo show Joi, 13.03.2025, 08:30

    Chefi la cuțite | Sezonul 15, 12 martie 2025. Mădălina și Andreas Zaharia, surpriză de proporții pentru chef Orlando

    Logo show Miercuri, 12.03.2025, 23:50

    Chefi la cuțite | Sezonul 15, 12 martie 2025. Ce le-a gătit Adnana Neagu celor patru jurați: Faci farfuria asta în restaurantul tău?

    Logo show Miercuri, 12.03.2025, 23:25

    Chefi la cuțite | Sezonul 15, 12 martie 2025. Irina Covaci vrea cuțitul din partea juraților: L-aș duce acasă că e de tăiat porcul!

    Logo show Miercuri, 12.03.2025, 23:10

    Chefi la cuțite | Sezonul 15, 12 martie 2025. Diana Bortoș, preparat originar din Italia! Ce i-a spus chef Richard

    Logo show Miercuri, 12.03.2025, 22:50

    Chefi la cuțite | Sezonul 15, 12 martie 2025. Andreea Balaban Apostoiu are o poveste de viață tristă: Cea mai mare încercare din partea vieții este fiul meu!

    Logo show Miercuri, 12.03.2025, 22:50

    Chefi la cuțite | Sezonul 15, 12 martie 2025. Cine a câștigat a treia amuletă din acest sezon

    Logo show Miercuri, 12.03.2025, 22:30
    x