Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit delicioasa rețetă Mușchiuleț de porc cu ciuperci și găluște, un preparat perfect chiar și pentru o masă de petrecere, pe care l-a denumit "Muşchiuleţ petrecăreț".
Ingrediente pentru rețeta Mușchiuleț de porc cu ciuperci și găluște
Mod de preparare pentru rețeta Mușchiuleț de porc cu ciuperci și găluște
Mușchiulețul de porc se curăță bine de tendoane și grăsime, se taie în medalioane de 1,5-2 cm grosime și se asezonează cu sare și piper. Medalioanele de mușchiuleț se trag la tigaie în unt cu ulei de măsline, până se rumenesc pe ambele părți. Se scot în alt vas, iar în locul lor se adaugă ciupercile feliate și se sotează, după care se sting cu șampanie. Când alcoolul se evaporă, se adaugă smântâna și cimbrul.
Pentru prepararea găluștelor, se procedează ca la orice rețetă de papricaș. Se amestecă ouăle cu un praf de sare și chimenul măcinat, apoi se încorporează făina și pătrunjelul tocat. Se pune un vas cu apă și puțină sare la fiert, iar când începe să fiarbă, se ia cu lingura din compoziția de găluște și se scufundă în apă. Se lasă să fiarbă până se hidratează pentru 3/4 din cât s-ar hidrata în mod normal, apoi, cu o spumieră, se transferă găluștele în sosul de ciuperci de pe foc și se fierb aici definitiv.
Se adaugă și medalioanele de mușchiuleț și se servește deliciosul preparat, cu castraveciori murați, smântână și pâine prăjită.
Poftă bună!