Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o rețetă pe bază de morcovi, zucchini, ciuperci, dar şi alte ingrediente delicioase, denumită ”Bucurie în farfurie”.
Ingrediente pentru rețeta Bucurie în farfurie
Mod de preparare pentru rețeta Bucurie în farfurie
Dovleceii tăiați în rondele mai groase și presărați cu sare, se dau la cuptor până se pătrund ușor.
Se amestecă o parte din brânzeturile rase cu iaurtul și ouăle, se adaugă și puțin pătrunjel verde, tocat, iar cu acest amestec se presară dovleceii și se mai lasă la cuptor până se gratinează frumos.
Morcovii se blanșează în apă clocotită cu sare, zahăr și bicarbonat de sodiu, apoi se scot în apă rece, cu gheață.
pălăriile ciupercilor se frig pe grill, sau la cuptor, presărate cu sare.
Pastele se fierb în apă cu sare, apoi se scurg și se amestecă cu restul brânzeturilor rase.
Preparatul denumit Bucurie în farfurie se montează în straturi succesive din paste, dovlecei, ciuperci și felii de roșii.