Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o rețetă de zacuscă de vară, ușoară și delicioasă coapte, pe care a denumit-o ”Prima Zacuscă”.
Ingrediente pentru rețeta Prima zacuscă
Mod de preparare pentru rețeta Prima zacuscă
Se coc vinetele și ardeii, se curăță și se toacă, ca la orice rețetă de zacuscă clasică.
Ceapa se curăță și se trece prin blender cu puțin suc de la roșii, atât cât să se poată transforma într-o pastă. Apoi se distuie în uleiul încins. Se adaugă un cățel de usturoi și roșiile date pe răzătoare. Se fierb roșiile împreună cu ceapa până rezultă un sos, apoi se adaugă vinetele și ardeii și se mai fierb împreună 15-20 de minute, timp în care se asezonează cu sare, piper și o foaie de dafin.
Rețeta Prima zacuscă este mai simplă, mai ușoară și mai rapidă.