Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o reţetă de ruladă cu spanac şi capere.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de ruladă:
Cum preparăm rețeta de ruladă cu spanac şi capere
Pentru aluatul de ruladă se procedează ca la rețeta clasică de ecler. Se pune apa cu sarea și untul la fiert, lar după 1-2 clocote, se adaugă toată făina și se amestecă intens până se omogenizează. Se stinge focul și se continuă amestecarea până când aluatul rezultat se desface de pe pereții vasului. Aluatul opărit se lasă la răcit, apoi se încorporează ouăle, adăugate unul câte unul.
Cât timp se răcește aluatul, se pregătește umplutura de spanac. Se opărește spanacul în apă cu sare și puțin bicarbonat de sodiu, apoi se scoate în apă rece și se scurge. După ce se scurge bine se toacă și se trage la tigaie în puțin unt parfumat cu un cățel de usturoi strivit.
În tava clasică de cuptor se așază hârtie de copt care se unge ușor cu unt și se întinde aluatul opărit, în strat uniform.
Foaia de ruladă se coace la 175-180 de grade pentru 25-30 de minute. Se răstoarnă fierbinte pe o altă hârtie de copt, se îndepărtează cealaltă hârtie și se presară pe toată suprafața foii mozzarella răzuită. Peste mozzarella se întind 3-4 șiraguri de spanac și se rulează imediat.
Se lasă rulada cu spanac și mozzarella să se răcească și se secționeazî în felii de 1-2 cm grosime.
Pentru sos, se amestecă maioneza cu pasta de măsline și se adaugă caperele.
Rulada cu spanac și mozzarella se servește cu acest delicios sos.