Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune astăzi o reţeta de sezon denumită: Pachețele de vară umplute cu dovlecei
Ingrediente pentru rețeta Pachețele de vară umplute cu dovlecei
Mod de preparare pentru rețeta Pachețele de vară umplute cu dovlecei
Din ouă cu apă, făină, sare, piper și zahăr se prepară un aluat clasic de clătite. Se păstrează 1/4 din aluat, iar din restul se coc 8-10 clătite.
Pentru umplutură, se dă dovlecelul pe răzătoare, se presară cu puțină sare și se lasă să-și evapore din apă. Apoi se scurge și se călește în puțin ulei. Se lasă să se răcească și se amestecă cu cele două tipuri de brânzeturi răzuite și mărarul tocat.
Se umplu clătitele cu această compoziție și se împachetează ca sarmalele. Se trec prin compoziția de clătite oprită, apoi prin pesmet amestecat cu parmezan și se prăjesc în baie de ulei încins.
Se servesc cu un delicios sos de iaurt cu usturoi, ulei de măsline și mărar.