Salata Șuba este o salată din pește marinat și sărat, legume fierte și maioneză ce vine din bucătăria ruseasă și este o mâncare tradițională.
Ce ne trebuie pentru rețeta de Salată Șuba:
Iată modul de preparare al rețetei de Salată Șuba
Cartofii se coc, se curăță, apoi se dau pe răzătoare.
Morcovii se curăță, se fierb și se dau pe răzătoare, la fel și sfecla.
Ouăle fierte tari, se dau pe răzătoare, dar separat albușurile și separat gălbenușurile.
Cele două tipuri de pește se toacă mărunt.
Se asamblează salata șuba într-un inel circular în felul următor: un strat de cartofi, unul de maioneză, ceapă tocată mărunt, un strat de pește. Apoi morcovi amestecați cu puțină maioneză, sfecla roșie, iar deasupra albușurile de ouă pe margine și gălbenușurile la centru.
Se decorează cu black caviar și se dă la rece pentru a se întrepătrunde gusturile.
Vedeți și rețeta Salată de crudități în straturi.