Orez egiptean in sos de legume
Vladutz gateste: "Orez egiptean in sos de legume"
Ingrediente:
1 cana de orez cu bob lung
1/2 cana de taietei fini cu ou
1 l supa de carne
2 cani paste scurte (penne rigatte)
400ml linte Expom (conserva)
400ml naut Expom (conserva)
o ceapa potrivita si un catel de usturoi
400ml pulpa de rosii Expom ( conserva)
4 linguri otet si tot atatea de ulei de masline
sare si piper dupa gust
ierburi tocate (rozmarin, menta, busuioc, de care aveti la indemana)
Mod de preparare:
Caliti ceapa si usturoiul tocate marunt, apoi adaugati putin otet. Amestecati bine, si dupa cateva minute, adaugati Cind sint rumenite, adaugati otetul si lasati putin sa se evapore taria din otet pe urma adaugati pulpa de rosii, ierburile, putina sare si piper si lasati sa fiarba pana se ingoasa putin. Separat intr-o cratita se pun taieteii la prajit in ulei , iar cind sunt de culoare roscata , adaugati orezul spalat si supa de carne sau vzarzavat. Se acopera si se lasa la foc mic pina ce scade toata apa. Macaroanele se fierb normal dupa instructiunile de pe punga. Cand sunt toate gata, puneti intr-un bol un strat de orez, apoi unul de taietei, lintea, pastele, nautul si alt strat de orez la final. Peste toate, se adauga sosul de rosii cu ierburi.
Echipa Neatza va ureaza pofta buna!
Marti, 30.11.2010, 08:09