Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o reinterpretare a celei mai cunoscute rețete din copilărie și anume: rețeta Orez și lapte cu bulgărași de căpșune.
Ingrediente pentru rețeta Orez și lapte cu bulgărași de căpșune
Mod de preparare rețeta Orez și lapte cu bulgărași de căpșune
Se pune laptele la fiert cu puțină sare, iar când atinge punctul de fierbere, se adaugă făina de orez, în ploaie și se amestecă continuu până se obține o budincă groasă. Spre final de fierbere se adaugă și zahărul. Se porționează în boluri sau în cupe.
Căpșunile se fierb cu zahărul și se transfornă într-un sos, apoi se trece sosul prin sită și se lasă la temperat.
Frișca se bate și o parte se amestecă cu sosul de căpșuni.
Se decorează orezul cu lapte cu bulgărași de frișcă simplă și frișcă cu căpșuni, cu scorțițoară și căpșuni întregi.
Poftă bună!