Pachețelele de iarnă sunt foarte crocante la exterior și suculente la interior, iar servite cu un sos dulce-acrișor și ușor picant, cu aromă fructată, sunt de-a dreptul extrem de gustoase.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Pachețele de iarnă:
Cum preparăm delicioasele Pachețele de iarnă
Pieptul de pui împreună cu prazul, ghimbirul și morcovii se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă să se pătrundă bine apoi se scot și se lasă la scurs și răcit.
De menționat faptul că prazul trebuie scos mai din timp din supă, pentru că acesta se pătrunde foarte repede.
După ce se răcesc ingredientele, se tocă mărunt, respectiv se dau pe răzătoare morcovii, se adaugă și puțină cepșoară tocată, se mai asezonează cu sare, piper și zeamă de lămâie, iar cu acest amestec se umplu foile de plăcintă, așezate câte două și unse cu ulei între ele. Se împachetează ca și sarmalele și se prăjesc în ulei încins, sau se coc în cuptorul încins, unse cu ulei pe deasupra.
Pentru sos, se curăță merele și se călesc în puțin unt, apoi se adaugă în sosul dulce-acrișor, încălzit în prealabil. Se adaugă și puțin ardei iute, pentru un gust picant și zmeura.
Pachețelele de iarnă se servesc cu acest sos delicios, calde sau reci, sunt grozav de bune oricum.