Antena Căutare
Logo show

Rețeta zilei: Pâine veselă. Pâine umplută cu cartofi copți și un fondue delicios

Pentru că este ger afară, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune să pornim cuptoarele și să ne delectăm cu o interesantă rețetă de Pâine umplută cu cartofi copți și un  fondue delicios, rețetă pe care a denumit-o ”Pâine veselă”.

Ingrediente pentru rețeta Pâine umplută cu cartofi copți și un  fondue delicios

  • Pentru aluat de pâine:
  • 1 kg făină tip 650
  • 50 g drojdie
  • 1 linguriță zahăr 
  • 1 linguriță sare
  • 400 ml apă călduță
  • 50 ml ulei de măsline
  • 3 cartofi mari
  • 100 gr nuci
  • rozmarin
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 linguri nucă de cocos răzuită
  • Pentru fondue:
  • 400 ml lapte
  • aproximativ 100 ml suc de cocos
  • 200 gr cașcaval emmentaler
  • 200 gr cașcaval wiesentaler
  • 1 cățel de usturoi
  • puțină răzătură de cocos
  • păuțină boia de ardei
  • Mod de preparare pentru rețeta Pâine umplută cu cartofi copți și un  fondue delicios

    Pregătim aluatul de pâine.                                                                                                    Cartofii bine spălați, se taie cuburi, cu coajă cu tot și se așază într-o tavă de copt. Se stropesc cu ulei de măsline, se presară peste ei rozmarin, rondele de usturoi și puțin miez de nucă măcinat grosier și se dau la cuptor, pentru 15 minute, la 160 de grade. Pentru aluat, se cerne făina, se amestecă și se face o adâncitură la mijlocul ei. Drojdia se lichefiază împreună cu zahărul și puțină apă caldă, apoi se pune în adâncitura din făină și lasă la crescut. Când își dublează volumul se amestecă cu făina, turnând și câte puțină apă călduță și ulei. Se frământă un aluat ferm, care se lasă la dospit 35-40 de minute, la loc cald. Apoi, se frământă din nou, se adaugă și cuburile de cartofi, răzătură de cocos și miez de nucă și se întinde în tava de la aragaz. Se lasă din nou la dospit 20 de minute, după care se coace delicioasa pâine umplută cu cartofi copți, la 160 de grade, pentru 40-50 de minute. Pentru fondue de brânzeturi, se pune laptele la fiert, se adaugă și sucul de cocos și o lingură de făină, iar când este aproape de punctul de fierbere, se stinge focul și se adaugă brânzeturile tăiate cuburi. Se lasă să se topească încet, adăugând și un cățel de usturoi răzuit și puțină răzătură de cocos pentru un plus de aromă, dar și puțină boia de ardei, pentru un plus de culoare. Pîinea umplută cu cartofi copți se feliază în batoane lungi care se servesc cu deliciosul fondue de brânzeturi.

    Marti, 15.01.2019, 08:33
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Triplă eliminare din competiție! Cine părăsește concursul

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Triplă eliminare din competiție! Cine părăsește concursul

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 23:35
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Cum au reacționat chefii când au aflat cine a făcut preparatul de 20 de puncte

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Cum au reacționat chefii când au aflat cine a făcut preparatul de 20 de puncte

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 23:00
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Chefii au degustat preparatele concurenților de la proba individuală

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Chefii au degustat preparatele concurenților de la proba individuală

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 22:30
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Ce temă neașteptată a anunțat Irina Fodor la duelul individual

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Ce temă neașteptată a anunțat Irina Fodor la duelul individual

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 22:12
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Cine a câștigat cel de-al optulea battle. Lupta a fost foarte strânsă

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Cine a câștigat cel de-al optulea battle. Lupta a fost foarte strânsă

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 21:30
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Degustarea preparatelor de la battle a fost făcută de colindătorii din Corul Folcloric Doinița

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Degustarea preparatelor de la battle a fost făcută de colindătorii din Corul Folcloric Doinița

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 21:18
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Alarma a sunat în tot platoul! Chef Richard Abou Zaki a dat o amuletă neașteptată

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Alarma a sunat în tot platoul! Chef Richard Abou Zaki a dat o amuletă neașteptată

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 20:55
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Tema din battle-ul opt: platouri de antreuri pentru evenimente de Crăciun

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Tema din battle-ul opt: platouri de antreuri pentru evenimente de Crăciun

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 20:10
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Fashion Tips by Ellida Toma: Cum ne îmbrăcăm de sărbători

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Fashion Tips by Ellida Toma: Cum ne îmbrăcăm de sărbători

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 17:08
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Ofertele săptămânii la Homezz

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Ofertele săptămânii la Homezz

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 17:04
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Cum putem reda strălucire tenului. Sfaturi de la specialiști

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Cum putem reda strălucire tenului. Sfaturi de la specialiști

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 17:02
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Ghid pentru femeile ocupate. Caldenarul de beauty pentru 2025

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Ghid pentru femeile ocupate. Caldenarul de beauty pentru 2025

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 17:00
    x