Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune să încercăm, cu reușită sigură, rețeta veche, clasică de Papanași cu smântână țărănească și dulceață de casă, foarte pufoși și delicioși.
ingrediente pentru rețeta Papanași cu smântână țărănească și dulceață de casă
Mod de preparare pentru rețeta Papanași cu smântână țărănească și dulceață de casă
Pentru a pregăti aluatul de papanași, se sfărâmă brânza de vaci și se amestecă cu zahărul și sarea. Se cerne puțină făină împreună cu praful de copt și se adaugă peste brânză, apoi se încorporează treptat și restul de făină, atâta cât să iasă un aluat ferm și ușor de modelat.
Se modelează aluatul în sfere mari și sfere mici și se lasă la odihnit 10 minute.
Se pune ulei la încins.
Fiecare sferă mare de aluat se aplatizează ușor și se străpunge cu degetul pentru a-i forma gaura. Se prăjesc în ulei, împreună cu sferele mici, până se rumenesc bine.
Se servesc delicioșii papanași cu smântână țărănească și dulceață de casă, ușor fierbinți.
Poftă bună!
Puteți încerca și această rețetă de papanași cu un altfel de aluat, sau, de ce nu, o rețetă de papanași picanți.