Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne trimite cu gândul pe meleagurile grecești, preparând delicioasa rețetă Papoutsakia, un preparat grecesc plin de savoare și culoare.
Ingrediente pentru rețeta Papoutsakia
Mod de preparare pentru rețeta Papoutsakia
Vietele se sectionează pe jumătate, transversal și se dau la cuptor pentru 20 de minute. Apoi se scobesc de interior, lăsând o margine de 6-8 mm. Miezul vinetelor se trage la tigaie în puțin ulei de măsline cu un cățel de usturoi răzuit și ardeiul iute tocat mărunt.
Năutul fiert se trage la tigaie în puțin ulei de măsline, împreună cu ardeii roșii tocați cuburi și un cățel de usturoi, doar până se pătrund ușor.
La fel și roșiile tăiate cuburi, se trag la tigaie în ulei de măsline aromat cu usturoi și oregano.
Cu aceste ingrediente se umplu vinetele, se stropesc cu puțină zeamă de lămâie și se servesc cu brânză feta și iaurt. După preferințe, se mai pot gratina puțin la cuptor presărate cu brânză feta.
Poftă bună!
Mai puteți încerca și această rețetă de Vinete umplute, sau rețeta Hummus libanez cu garnitură de vinete și lipii de casă.