Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă rețetă de plăcintă aperitiv, cu brânză și iaurt, dar și alte ingrediente ce completează gustul, pe care a denumit-o ”Plăcintă cu vârtej”.
Ingrediente pentru rețeta Plăcintă cu vârtej
Mod de preparare pentru rețeta Plăcintă cu vârtej
Gălbenușurile se mixează cu brânza feta dată pe răzătoare, apoi se adaugă iaurtul și se omogenizează bine.
Albușurile se bat spumă cu puțină sare și puțină zeamă de lămâie, apoi se încorporează în compoziția de gălbenușuri. Se adaugă și puțin oregano tocat mărunt în compoziția de brânză cu iaurt.
Se împart foile de plăcintă în două grupuri. Se ung foile de plăcintă între ele cu ulei de măsline ușor cald, în care s-a adăugat puțin șofran diluat cu puțină apă.
Se așază primul pachet de foi în tava unsă, se întinde compoziția de brânză cu iaurt și ouă, iar deasupra se așază al doilea pachet de foi.
Plăcinta cu brânză sărată și iaurt, sau Plăcintă vârtej se coace la 180 de grade, pentru 40 de minute.
Se servește cu alune sărate.
Tot din bucătăria lui Vlădutz, puteți încerca și rețeta Plăcintă cu brânză și spanac!