Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un desert de sezon cu multe căpșuni, frișcă și blat de pandișpan, rețetă pe care a denumit-o ” Prăjitura Happy”.
Ingrediente pentru rețeta Prăjitura Happy
Mod de preparare pentru rețeta Prăjitura Happy
Pentru blatul de pandișpan cu căpșuni, mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se freacă cu sare și ulei, obținând o emulsie stabilă.
Albușurile se bat spumă cu puțină sare și zahărul. Se adaugă gălbenușurile frecate cu puțină sare și uleiul, apoi făina, treptat și coajă rasă de lămâie. La final se adaugă cășunile curățate și se întinde compoziția de prăjitură Happy în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace la 175 de grade pentru 30-35 de minute. Se lasă să se tempereze, se răstoarnă și se îndepărtează hârtia de copt.
Pentru deasupra, frișca bătută se amestecă cu gelatina hidratată și topită și se încorporează căpșunile.
Se întinde peste blatul de pandișpan cu căpșuni răcit și se dă prăjitura la rece pentru o oră. Se decorează cu cele trei tipuri de ciocolată, răzuite.
Tot din Bucătăria lui Vlăduț, puteți încerca și Rețeta Prăjitura Pădurea Neagră, o armonie de gusturi și culori într-un desert de senzație