Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit rețeta "Șnițel cu surprize", un preparat delicios pe bază de mușchiuleț de porc, vinete, ardei, castravete, dar şi alte ingrediente delicioase.
Ingrediente pentru rețeta Șnițel cu surprize
Mod de preparare pentru rețeta Șnițel cu surprize
Mușchiulețul de porc se curăță foarte bine de tendoane, se feliază, iar feliile se aplatizează ușor cu palma și se presară cu sare și piper.
Ouăle se amestecă cu puțină sare, iar pesmetul se amestecă cu toate semințele enumerate la ingrediente.
Feliile din mușchiuleț de porc se trec prin făină, apoi prin ouă și se tăvălesc prin amestecul de pesmet cu semințe. Se rumenesc pe ambele părți în ulei încins.
Pentru sos, vinetele se coc, se curăță și se scurg, apoi se toacă și se amestecă cu puțin ulei de măsline, iaurt, crema de smântână și tahini. Pentru un plus de prospeține, se adaugă cubulețe mici de castravete proaspăt.
Pentru garnitură, se spală cartofii, se feliază și se dau la cuptor stropiți cu ulei de măsline și presărați cu sare și rozmarin. Printre feliile de cartofi se presară și usturoi, pentru o aromă deosebită. Se lasă cartofii la cuptor până sunt bine rumeniți. De asemeni, ardeii iuți se rumenesc ușor la cuptor.
Spor și poftă bună!
Tot din bucătăria lui Vlăduț, puteți încerca și rețeta Happy șnițel, sau rețeta Șnițel berlinez cu paste și sos din ghebe.