Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conţine piept de rață, pere, cremă de brânză, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Rață în poante”.
Ce ne trebuie pentru rețeta Rață în poante - piept de rață cu garnitură din pere:
Rețeta Rață în poante - piept de rață cu garnitură din pere - Preparare
Pieptul se condimentează pe partea cu piele, doar cu sare și se crestează ușor pielea.
Se pune pe partea cu piele într-o tigaie încinsă, cu puțin ulei și se rumenește pieptul de rață pentru 2-3 minute pe prima parte și alte 2-3 minute pe a doua parte. Apoi se dă la cuptor la 200 de grade, pentru alte 5 până la 10 minute. Se scoate din cuptor și se păstrează acoperit până în momentul servirii.
Perele se decojesc și se fierb în vin roșu cu puțin zahăr și se lasă îm vin pentru a se colora frumos.