Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne pregătește o rețetă tradițională din Delta Dunării, Zacuscă de morun.
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru rețeta Zacuscă de morun:
Modul de preparare al rețetei Zacuscă cu pește
Legumele se coc pe grătar, se curăță, se toacă mărunt și se călesc în ulei. Se adaugă mai întâi ceapa și morcovii, apoi vinetele și dovleceii și la final roșiile. Se completează din când în când și cu câte puțină zeamă de la aceastea, ce s-a scurs după ce au fost curățate. Se asezonează cu sare și piper, după gust.
Trunchiul de morun se condimentează cu sare și piper, se împachetează în folie de aluminiu și se prepară direct pe jar. Apoi se rupe în bucăți mari și se adaugă la zacuscă spre final de fierbere.
Tot din categoria rețetelor din deltă puteți pregăti și rețeta Scrumbie de Dunăre cu sos și legume.