Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat pe bază de mușchiuleț de porc, cu un sos din ceapa, prune, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Mușchiuleț de porc cu sos de prune”.
Ingrediente pentru rețeta Mușchiuleț de porc cu sos de prune
Mod de preparare pentru rețeta Mușchiuleț de porc cu sos de prune
Mușchiulețul curățat, tăiat în medalioane de 4-5 cm grosime, se condimentează cu sare și se rumenește în puțin ulei, câte 1 minut pe fiecare parte.
Se scoate mușchiulețul, iar în locul lui se adaugă ceapa și baconul, tăiate julien și se călesc, apoi se scot și acestea.
Se adaugă vinul, se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul, apoi se strecoară sosul și se pune din nou la foc. Se adaugă jumătăți de prune și puțin zahăr brun și din nou se lasă sosul la fiert până se pătrund bine prunele. Se adaugă o lingură de smântână, pentru cremozitate.
Poftă bună!
Tot din bucătăria lui Vlăduț, puteți prepara și rețeta Mușchiuleț de porc cu cartofi copți, broccoli și sos de brânzeturi.