Gustul ciorbei de ciuperci pleurotus este foarte asemănător cu cel al ciorbei de burtă, la fel și modul de preparare, însă este mult mai sănătoasă și a devenut preferata multora.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Ciorbă de ciuperci pleurotus:
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Ciorbă din ciuperci Pleurotus
Punem o oală cu 2,5 litri de apă la fiert, adăugăm și o linguriță de sare, când apa începe să fiarbă.
Curățăm legumele, le tăiem în bucăți mari și le adăugăm în apa care fierbe. Păstrăm un sfert, sau o jumătate de morcov pe care îl dăm pe răzătoare și îl călim în ulei de măsline, pentru a da culoare, la final, ciorbei de ciuperci pleurotus.
Spălăm bine ciupercile și le tăiem în fâșii, exact de dimensiunea fâșiilor din burta de vită. Le adăugăm în vasul de pe foc, după 5-6 minute de fierbere a legumelor.
Când legumele s-au pătruns, le scoatem din ciorbă, lăsând doar ciupercile pleurotus,
Când și ciupercile sunt bine pătrunse, frecăm gălbenușurile cu puțină sare, adăugăm smântâna și iaurtul și diluăm acest amestec cu supă fierbinte și zeamă de lămâie. Apoi turnăm amestecul în ciorba falsă de burtă, de pe foc.
La final adăugăm și 2-3 căței de usturoi răzuiți și verdeața, dacă ne hotărâm să punem. Morcovul tras la tigaie îl adăugăm tot spre final, sau putem opta pentru a-l adăuga în timpul servirii.
Servim delicioasa ciorbă de ciuperci pleurotus, sau ciorba de burtă fără burtă, asezonată cu piper și zeamă de lămâie, după gust, alături de ardei iuți și pâine prăjită.
Spor și poftă bună!