Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține vinete, brânză, roșii dar şi alte ingrediente delicioase, denumit " Vinete grecești".
Ingrediente:
Mod de preparare
Vinetele coapte, dezghețate și bine scurse se presară cu sare și se amestecă cu ulei se măsline, atât cât să capete cremozitate.
Se adaugă ceapa verde, tocată mărunt și zeamă de lămâie, după gust, dar și 1-2 linguri de smântână pentru gust și cremozitate.
Brânza telemea, de preferință de oaie, se taie cuburi, se stropește cu puțin ulei de măsline și se presară cu oregano, să ne inspire ceva influențe grecești.
Pentru servit, feliile de pâine se prăjesc, iar atunci când sunt calde se răzuiește un cățel de usturoi pe ele, se stropesc cu ulei de măsline și se presară oregano.
Roșiile cherry se dau la cuptor pentru câteva minute, stropite cu ulei de măsline și presărate cu oregano.
Salata de vinete se întinde pe feliile de pâine, iar deasupra se va decora cu roșii cherry și cuburi de brânză.
Spor și poftă bună!