Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține pâine, brânză, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Brânză cu pâine".
Rețeta brânză cu pâine - Ingrediente:
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta de Brânză cu pâine?
Mai întâi ne ocupăm de cartofi care vor fi incluși în aluatul de pâine.
Curățăm cartofii, îi spălăm bine și îi feliem grosier. Îi așezăm într-o tavă cu ulei de măsline și presărm peste ei sare și piper. Adăugăm și usturoiul, câteva crenguțe de rozmarin, acoperim tava cu folie de aluminiu și o dăm la cuptor, la 200 de grade, pentru 30-35 de minute.
După acest interval, frământăm aluatul de pâine, în modul clasic, din făină cu apă caldă, sare și drojdia diluată cu zahăr.
Pasăm cartofii împreună cu usturoiul și grăsimea din tavă și încorporăm piureul rezultat în aluatul de pâine.
Lăsăm aluatul să se dospească la loc cald și acoperit, 45-50 de minute, apoi îl întindem într-o tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt.
Coacem pâinea pentru 35-40 de minute la 170-180 de grade.
Cât timp se coace pâinea, preparăm crema de brânză. Amestecăm cele două tipuri de brânză, adăugăm ceapa și mărarul, tocate fin și potrivim gustul și textura cu puțină smântână.
Servim pâinea de casă cu cartofi în aluat tartinată cu cremă de brânză.
Spor și poftă bună!