Combinația de sărat cu dulce este grozav de bună, se practică și la diverse rețete de plăcintă cu brânză, în special, iar acești biscuiți crocanți cu gust dulce-sărat sunt de-a dreptul demențiali!
Ce ne trebuie pentru Rețeta Crănţănele cu semințe de in:
Mod de preparare pentru Rețeta Crănţănele cu semințe de in
Într-un vas, se amestecă ingredientele uscate: făină, zahăr, sare, semințe de in.
În alt vas, se amestecă ingredientele lichide: apa și uleiul.
Se pune la fiert amestecul de apă cu ulei și se toarnă fierbinte peste amestecul de ingrediente solide.
Cu o lingură, sau o spatulă se amestecă bine și rapid până se încorporează bine toate, iar când se răcește compoziția se mai frământă pentru a se omogeniza.
Aluatul pentru biscuiți cu in se acoperă cu folie și se dă la frigider pentru o oră și 30 de minute.
După acest interval, se întinde aluatul într-o foaie de aproximativ 5 mm, se decupează biscuiții și se așază în tavă, pe hârtie de copt.
Biscuiții se coc pentru 15 minute, în cuptorul preincălzit la 180 de grade.
Se lasă să se răcească și se pot servi alături de cei dragi.