Este o rețetă franțuzească de clătite simple, dar servite cu un delicios sos caramel cu lichior de portocale.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Crepes Suzette:
Cum se prepară Rețeta Crepes Suzette
Aluatul pentru Rețeta Crepes suzete, este mai deosebit, pentru că se adaugă și unt topit.
Aroma de bază la aceste clătite este cea de portocală, la fel și la sosul caramel cu care acestea se servesc.
Așadar, pentru aluat, amestecăm ouăle cu zahărul și coaja de portocale, până devin spumoase, adăugăm laptele și untul topit și încorporăm făina amestecată cu sarea. lăsăm aluatul la odihnit 10 minute.
Coacem clătite subțiri în tigaia încinsă și unsă cu unt.
Pentru sos, caramelizăm zahărul, amestecând continuu să nu se ardă și îl stingem cu lichiorul. Lăsăm să se flambeze și să se liniștească, apoi adăugăm sucul de portocale.
Fierbem sosul caramel până devine cremos, amestecând constant, pentru omogenizare.
Servim clătitele pliate frumos și scăldate în sos caramel.
Spor și poftă bună!