Este o rețetă în care se adaugă ingrediente în cantități egale și toate se prepară la cuptor, în același timp și acoperite, astfel se degajează toate aromele care se întrepătrund într-o armonie perfectă.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Friptură de rață cu mere ionatane:
Cum se prepară Rețeta Friptură de rață cu mere ionatane?
Carnea de rață, pulpe, sau piept, ce preferă fiecare, se așază într-o tavă de cuptor, încăpătoare și se asezonează cu sare și piper.
În aceeași tavă se așază și merele curățate de cotoare și feliate grosier, precum și ceapa roșie curățată și tăiată în jumătăți.
Se toarnă vinul peste aceste ingrediente, se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru 2 ore și 30 de minute, la 170-180 de grade.
După acest interval, carnea se transferă în alt vas, iar restul ingredientelor se pasează, transformându-le într-un sos gustos și aromat.
Separat, se prepară cartofii la cuptor, în modul clasic și se servesc ca garnitură la Friptura de rață cu deliciosul sos de mere și ceapă.
Spor și poftă bună!