Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține carne de mici, muștar, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "plăcintă cu mici".
Ingrediente pentru Rețeta de plăcintă cu mici:
Cum pregătim Rețeta de plăcintă cu mici
Pentru aluatul de plăcintă cu mici, diluăm drojdia împreună cu zahărul în apa caldă, apoi adăugăm amestecul rezultat, la mijlocul făinii, cernută într-un vas și amestecată cu sarea. Lăsăm drojdia să se activeze, apoi începem să frământăm aluatul, adăugând și laptele prins, sau iaurtul.
Lăsăm aluatul să se dospească 30 de minute, timp în care preparăm micii pe grill, sau pe grătar.
Întindem aluatul în foi subțiri și ungem foile cu muștar. Așezăm câte 3 mici pe fiecare foaie de aluat și îi înfășurăm în aluat.
Transferăm rulourile de aluat în tavă și le mai lăsăm 10-15 minute la odihnut.
Ungem aluatul la suprafață cu gălbenuș amestecat cu lapte și coacem delicioasele plăcinte cu mici pentru 30 de minute, la 180 de grade.
Lăsăm plăcintele să se tempereze, apoi le putem porționa și servi cu mare poftă, cu un plus din muștarul preferat.
Spor și poftă bună!