Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune pentru masa de Paști ca alternativă la friptura de miel, o rețetă de friptură de pui cu un sos delicios și o garnitură simplă, rețetă pe care a denumit-o "Pui festiv ".
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Pui festiv:
Cum preparăm Rețeta de Pui festiv
Luăm puiul întreg și îl spargem pe la jumătatea pieptului, apoi îl întindem așa întreg în tava de cuptor.
Îl masăm bine cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, îl ciondimentăm cu sare, piper, coajă răzuită de lime și salvie și îl preparăm la cuptor la temperatură medie, până când se rumenește frumos. Îl preparăm mai întâi acoperit până se pătrunde bine, apoi descoperit până se rumenește.
Pentru garnitură, fierbem gnocchii în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi îi scurgem bine.
Punem untul la topit și îl aromatizăm cu 2-3 frunze de salvie. Îndepărtăm frunzele și tragem gnocchii la tigaie în untul aromatizat.
Pentru sos, amestecăm în cantități egale, iaurt, muștar de dijon și maioneză. Adăugăm ardei copți tocați mărunt, ceapă verde tocată mărunt, câteva capare și potruivim gustul cu sare, piper și miere. Putem trece sosul prin blender, pentru a deveni cremos și fin.
Va ieși o friptură gustoasă, perfectă pentru mesele sărbătorilor pascale!
Să vă fie de folos!