Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține salată verde, pere, mure, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Salată lui Cătălin".
Ingrediente pentru Rețeta Salata lui Cătălin:
Cum procedăm pentru a prepara rețeta Salata lui Cătălin
Se pun cireșele cu zmeura la fiert împreună cu 150 gr zahăr brun și se lasă până se pătrund bine, se trec prin blender, apoi prin sită și se formează o reducție delicioasă și aromată.
Perele se decojesc cu ajutorul curățătorului economic de legume.
Zahărul brun se caramelizează, se stinge cu puțină apă și se adaugă puțin unt și un praf de sare. Se adaugă și o felie de sfeclă roșie pentru un plus de culoare, apoi reducția de zmeură și cireșe dar și o lingură de oțet. Se lasă să fiarbă 2-3 minute.
Perele se scufundă în acest sirop caramel și se lasă până se pătrund și se colorează frumos.
Într-o salatieră se așază frunzele de salată, apoi bucăți de brânză, felii de sfeclă, perele și feliile de prosciutto, rulate.
Se presară caju și cu o pensulă, se stropesc ingredientele cu dressingul în care s-au ținut perele.
Este o salată de vară foarte gustoasă și aromată, cu gust dulce-sărat și fructat.