Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi rețeta ”Şnițel milanez”, un preparat inspirat din bucătăria italiană, cu garnitură de spaghete milaneze.
Ingrediente pentru rețeta de Şnițel milanez
1 kg cotlet de porc cu os 150 gr făină 3-4 ouă 200 gr pesmet 100 gr parmezan Garnitură: 500 gr spaghete 450 gr roșii pasate 250 gr ciuperci champignon 150 gr șuncă de praga 30 gr unt 30 ml ulei de măsline busuioc roșii cherry mozzarellaMod de preparare pentru rețeta de Şnițel milanez
Cotletul porționat și bine curățat de grăsime, aplatizat ca pentru șnițel se asezonează cu sare și piper. Se trec apoi bucățile de cotlet prin făină, ouă și pesmet amestecat cu parmezan și se rumenesc în ulei încins.
Pentru garnitură se călesc ciupercile în unt cu ulei de măsline, se adaugă roșiile pasate și se lasă la fiert aproximativ 15 minute, Se asezonează cu sare și busuioc, apoi se adaugă spaghetele fierte și scurse și fâșii subțiri de șuncă presată. Se mai dau într-un clocot pentru a se întrepătrunde gusturile.
Se servește deliciosul șnițel milanez cu garnitura de spaghete și roșii cherry asortate cu mozzarella.
Tot din bucătăria lui Vlăduț, puteți încerca și rețeta Șnițel cu surprize.