Și pentru că este vremea caiselor gustoase și parfumate, dar și a vișinelor acrișoare și frumos colorate, acestea fac echipă bună într-o prăjitură.
Iată ce ingrediente ne trebuie pentru Rețeta de prăjitură Suflețel de vară:Mai întâi pregătim baza prăjiturii din unt topit cu biscuiți pisați pe care o așezăm la baza unei tăvi de 25/35 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la rece pentru aproximativ 15 minute.
În acest timp, pornim cuptorul la 180 de grade și ne apucăm de pregătit fructele și compoziția de pandișpan.
Pentru pa pregăti blatul de pandișpan, începem prin a separa albușurile de gălbenușuri.
Albușurile le mixăm spumă, mai întâi presărate cu sare, apoi cu zahărul adăugat treptat. Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și vanilia, apoi încorporăm cu grijă, bezeaua de albușuri, adăugată lingură cu lingură. Vom amesteca compoziția cu ajutorul unei spatule, folosind mișcări circulare, de jos în sus, pentru a se menține aerată.
Scoatem tava cu baza de biscuiți de la rece și întindem compoziția de pandișpan în ea. Înfigem vișinele din loc în loc, urmărind să le așezăm cu partea laterală în sus și deschizăturile să vină în interior, pentru a nu se scurge sucul din ele, în timpul tratamentului termic.
Deasupra pandișpanului, așezăm jumătăți de caise cu deschizătura în sus. Și la acestea, așezate astfel, sucul va rămâne în interior, fără a se prelinge în compoziție. Așezăm caisele peste blatul de pandișpan așa încât să avem la fiecare porție câte o jumătate de caisă.
Coacem prăjitura pentru 20-25 de minute, la 180 de grade, dar nu uităm nici de testul cu scobitoarea.
După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească, o pudrăm cu zahăr și o porționăm frumos.
Spor și poftă bună!