Pentru că în luna mai a fost dezlegare la pește în fiecare zi de post, propunerea lui Vlăduț de rețetă cu file de ton ne va fi de mare folos.
Ce ne trebuie pentru rețeta Ton fructat:
Cum procedăm pentru a prepara rețeta Ton fructat
Fileurile de ton se asezonează doar cu sare și se frig la grătar, sau pe un grill, câte 1 minut pe fiecare parte, astfel în cât să rămână roze la interior.
Pâinea se feliază în grosime de aproximativ 2 cm, iar feliile se prăjesc la cuptor.
Avocado se curăță și se pasează stropit cu zeamă de lămâie și ulei de măsline.
Cu pasta de avocado se tartinează feliile de pâine, iar deasupra se vor așeza fileurile de ton.
Perele și caisele se feliază și se dau puțin la cuptor, unse cu ulei de măsline. Se vor folosi la decorarea preparatului nostru, împreună cu ceapa verde, tocată rondele.
Parmezan răzuit amestecat cu făină se prepară la cuptor, pe hârtie de copt sub formă de evantai și se va adăuga ca decor alături de celelalte ingrediente din preparatul nostru.
Simplu și delicios pentru orice masă din zi.